10 Ogos 2011

BEN ASHAARI AJAK KENAL BLOG INI #2


Hadoi..Apa khabar semua??..Selamat Datang ke MHZ COOL fm

Konsep Blog MHZ COOL fm

1. Blog Berkonsepkan Ala Radio
Korang tengok pada nama blog pun dah tahu yang blog ni bajet nak jadik ala2 radio..haha
Dalam blog ni, post-post MHZ akan dikategorikan mengikut saluran-saluran yang telah ditetapkan.




Itu semua antara saluran-saluran yang ada di MHZ COOL fm. Kalau nak tahu lebih lanjut, sila ke bahagian Page bawah Header COOL fm dan klik COOL fm Channels. Di situ akan ada lebih banyak saluran untuk anda pilih.

2. MHZ nak jadi Alog


Kalau Anwar Hadi jadik Vlog (Video Blogger), MHZ pulak nak jadik Alog (Audio Blogger)..haha..Yang di atas tu video suara pertama MHZ..Insya-Allah MHZ akan menerbitkan lebih banyak video2 yang sedemikian rupa pada masa akan datang. 

Sila tinggalkan jejak anda di bahagian komen. 
'Kalau nak follow MHZ COOL fm pun boleh, Nanti MHZ follow kembali"


ANALISA MHZ MENGENAI BLOG-BLOG YANG TELAH DILAWATI


MHZ akan menggunakan URL blog yang dilawati sebagai merujuk kepada blog yang berkenaan. Kepada yang berminat nak mengunjungi blog terbabit, hanya klik pada URL yang berkenaan. Terima Kasih.-MHZ


1. http://fareezvanfillers.blogspot.com/

Blog member kita ni sangat menenangkan jiwa..Ha..tengok saja pada Header Blog, sudah melambangkan ketenangan gitu. Susunan widget di blog pun kemas dan ditambah lagi dengan penggunaan warna yang menarik pasti menjanjikan satu panorama yang indah untuk dilawati.


2. http://bicaramakdara.blogspot.com/

Wow..itu saja yang dapat MHZ gambarkan pabila melihat header blog ini..memang ala2 artis la..sangat mengujakan terutamanya buat yang baru kali pertama mengunjungi Blog Bicara Mak Dara. Macam-macam isu ada di sini, gosip pun ada you..haha..Ops, jangan marah ya mak dara..MHZ gurau2 je..

3. http://lulu-pages.blogspot.com/

Ini gambar Lulu. Cantik kan orgnya..Hoho..Yang membuatkan MHZ suka kat Lulu ni adalah disebabkan Lulu merupakan seorang penyokong Chelsea seperti MHZ. Oleh kerana itulah, MHZ merasakan amat wajar sekali untuk melawat blog beliau kerana persamaan yang sebegitu rupa. Go Chelsea!!!

4. http://dearbella-bella.blogspot.com/

Menarik kan..Bukak je blog member kita ni, sejuk je mata memandang sebab gadis2 kartun ni semuanya bertudung serta menutup aurat. Apa yang pasti, susunan serta warna yang digunakan tampak sesuai dan MHZ hanya mampu mengucapkan Selamat Maju Jaya buat beliau..hoho

5. http://ibuamirulpunyeblog.blogspot.com/

Inilah blogger yang MHZ maksudkan..Blog ni namanya Ibu Amirul Punye Blog..Ada 2 orang budak kecik dalam header blog ni..Bila masuk je, maka terserlah konsep keibuan blog ini. MHZ pun kadang2 suka mengunjungi blog2 yang macam ni..Hoho..Maklumlah, nak belajar jadik bapa..(lambat lagi kot)

6. http://evalovevo.blogspot.com

Eva Natasha!!..Sangat mantop nama itu..Mengingatkan MHZ pada sebuah lagu jiwang kumpulan Rock suatu masa dulu..Blog ni cantik..Sangat menarik..Teknik Menacap yang digunakan sangat sesuai dan menjanjikan keseronokan membaca..Hoho..Dah..MHZ nak pi karaoke lagu Eva Natasha..

7. http://cthaslinda.blogspot.com

Eh, sarang burung ke ni??Wah, menarik sungguh kan..Tuan punya blog ni cakap yang memori kita tu adalah diari kita..Maknanya meskipun kita tak tulis, tapi once masuk dalam memori then ia akan automatik jadi diari..menarik kan?? Blog dia cantik dan simple..MHZ laparla pulak..huhu

8. http://starfleet2208.blogspot.com

Blog milik member kita ni tampak kemas..Header blog juga sangat menarik..MHZ boleh katakan yang rakan blogger kita yang sorang ni cukup arif dalam menggunakan warna-warna yang sesuai dalam mencantikkan blog miliknya. Member kita ni cakap yang dia suka membaca tentang kehidupan orang lain. Katanya dengan cara itu, sedikit sebanyak kita dapat menyelami kisah hidup seseorang individu..Betul2..itu MHZ benar2 setuju..'Happy Blogging' daripada MHZ buat Dylla..

(Kepada yang mahu dikomen oleh MHZ, sila tinggalkan URL anda di bahagian komen)
-MHZ

16 ulasan:

azam berkata...

"salam singgah kenalan....jika sudi follow² ye...
see u around and happy blogging….follow awak"

menarikk

Lulu Caldina berkata...

hai awak!!!
Rajinnya dia join segmen encik ben :)

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA berkata...

Nice blog.. Blog yang padat dengan informasi..

FareezVanFillers berkata...

salam singgah kenal dan folo kamu..hehehe bloh ni not bad besh gak..heheh style gitu ala2 radi-o

haslinda berkata...

Hai... linda dtg bw sini... :)

http://cthaslinda.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

ain1914 berkata...

dah tinggal jejak

Bella berkata...

Singgah sini dari segment yang sama...^^

eva_evo berkata...

hayii eva dtg...

nk tgk pe eva k0men blog anda..meh..^_^

http://evalovevo.blogspot.com/2011/08/segmen-ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html

POP berkata...

Singgah sini dari segmen Abang Ben :)

http://pelik-oh-pelik.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

Jom baca dan komen entri ini

Gatalnya majikan nie :P


Aksi Hangat Pengantin Malam Pertama dirakam di CCTV !!

Rtp Farra Arisha berkata...

very nice blog :)
keep blogging ya. :))

Asyikin berkata...

salam singgah :) jemput datang :)

Elih Japahar berkata...

first time masuk blog ni nampak menarik..! penuh dgn informasi..followed :)

Bella berkata...

Wah.. terima kasih atas reviewnya...^^ Nanti rajin2 dtg ek...

dylla abas berkata...

singgah sini jap.dtg dr segmen yg sama :)

p/s : aga t'lewat but doesn't matter kan..?

http://starfleet2208.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini-2.html

ANISA berkata...

tumpang lalu kat blog nie..hhehehe
konsep yang berlainan...keep it up...
terbaikkkk (^_^)

nini berkata...

komen nini jugak....boleh ???? hihi