23 Julai 2011

BEN ASHAARI CARI BLOGGER KREATIF..AKU UMPAMA..



"AKU UMPAMA CENDOL"

MHZ nak jadi Blogger Umpama Cendol
Hadoi, MHZ ni memang gila kan. Ada ke pulak nak jadi umpama CENDOL. CENDOL banyak kelebihannya tau sebab tu MHZ pilih CENDOL sebagai benda yang MHZ nak jadi.

Kenapa perlu umpama CENDOL??Kenapa tak Nasi Lemak or Roti Canai??
Nasi Lemak: Selalunya orang akan carik nasi lemak untuk 'breakfast' je..Time2 lain diorang nak pekena benda lain pulak
Roti Canai: Roti canai ni siang pon ada, malam lagila ada..Lagi2 time ada game kat kedai mamak, memang tak sah la kalau tak pekena satu. Oleh kerana roti canai merupakan juadah kebiasaan maka MHZ meletakkannya sekadar di kedudukan yang kedua. "Mamak, roti canai satu, teh tarik kurang manis, kasi nipis"


CENDOL TETAP NO.1
"MHZ Nak Jadi Blogger Umpama Cendol sebab Cendol akan dicarik time orang kehausan di waktu panas" 

Saluran Cinta

MHZ kan banyak tulis pasal cinta jadi memang sesuai la jadi macam CENDOL. Bila orang nak bercinta or baru putus cinta, mereka akan berkunjung ke MHZ COOL fm nak mencari tips untuk menyelesaikan masalah cinta mereka. CENDOL pun akan dicarik masa kita haus di bawah panahan matahari. Maka elok benarlah MHZ diumpamakan seperti CENDOL sebab orang takkan ada masalah cinta setiap masa namun pabila sampai masanya, mereka akan berkunjung ke COOL fm jua bagi membantu men'settle'kan masalah mereka.

"Cendol ni mengandungi pelbagai bahan di dalamnya dan begitu juga dengan penulisan entry2 MHZ yang terdiri daripada pelbagai jenis saluran"

Saluran Isu Semasa

Saluran Merapu Meraban

Saluran Dakwah

Saluran Lelaki Hari Ini (LHI)

MHZ memang suka menulis tentang macam-macam benda. Macam tu jugaklah dengan CENDOL yang terdiri daripada pelbagai jenis bahan. Maka tidak syak lagi, MHZ ni boleh diumpamakan seperti CENDOL.
Cendol ada peluang untuk dijadikan makanan kebangsaan tau. Tak percaya!! Cer klik link di bawah.

CENDOL MAKANAN KEBANGSAAN

MHZ pun dah penat merepek, bye2, jom follow kalau sudi, MHZ akan sedia follow kembali




10 ulasan:

miss dynda berkata...

wah, very nice la..cendol ye? kreatif n inovatif btol! luv it :)

NadiRah berkata...

wahh!!!
kreatif2...
klau nad buat abc kes mniru ke??
huhuhu...


http://dirahpunyerblog.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-cari-blogger-kreatifaku.html

harrazdani berkata...

umpama cendol laaa ni...betul jugak yer...setuju2..have a nice day

jom tengok harrazdani umpama apa plak.huhuh

http://harrazdani.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-cari-blogger-kreatifaku.html

adifatah ~ berkata...

cendol sedap...hehe

try tgk kawe punya....
http://adifatah.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-cari-blogger-kreatifaku.html

Bro ahmad berkata...

suka cendol sangat sedap..nakkk

http://www.trioseposen.com/2011/07/aku-seorang-blogger-umpama.html

Kaki Wayang berkata...

terjahan dari blog Betol-betol Hangat disitewww

http://informations-the.blogspot.com/2011/07/betol-betol-hangat-ben-ashaari-cari_23.html

Nor Fadila Rosli berkata...

wow..kreatif..:) dahaga tekak..
terjah sambil follow..:)

http://blogakufadila.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-cari-blogger-kreatifaku.html

yazidy berkata...

sedap.. sanggupkah dimakan olehku? haha!!

anismelon berkata...

kenape cendol..kenape tak ais kacang..heeee..nice..nice.

http://anismelon.blogspot.com/2011/07/segmenben-ashaari-cari-blogger.html

Zul Fattah berkata...

.. haha
.. happy blogging..

http://zulfattah.blogspot.com/