15 Julai 2011

Awek aku 'Queen Control'

Saluran Cinta

Ini bukan fenomena baru..Sejak masa zaman pra-Merdeka dulu lagi, masalah 'Queen Control' ini sudah menghantui hidup para suami yang ketandusan kasih, apatah lagi sayang..Suami2 yang dijangkiti 'Queen Control' ni dulu akan dipindahkan ke kampung-kampung baru sebagai usaha menangani pengaruh komunis yang membarah ketika itu.

"Sayang-menyayang, Cinta Dikenang"
Yeke??Macam tak je??hoho

'Queen Control' time Kawin

Bini: Abang, cepat pegi kemas rumah..baju tu jangan lupa cuci..anak kita tu japgi gi hantar pegi tadika..cikgu dia nak ajar tarian India hari ni..
Suami: Baik sayang..I'm on my way

Haha..Itu bila time dah kawin tapi macam mana pulak kalau 'Queen Control' masa zaman bercinta ni..Agak2 macam mana ya keadaannya..

Contoh2 Queen Control Ketika Masa Bercinta
Ok..MHZ tadi baru je call Profesor Jiwang..Dia dah pon 'fax' kan pada MHZ tentang 'Contoh2 Queen Control masa zaman bercinta ni..Jom kita saksikan..

1. Check 'Handphone'
Haha..Ini memang matila..Memang selalu perempuan buat macam ni..Tengah2 'check' tu tetiba ada sms pompuan..Memang 'World War III' la wa cakap lu..kepada yang berada berhampiran dengan kawasan peperangan, sila jauhkan diri anda kerana takut objek2 bahaya bakal melayang..


2. Jangan keluar jalan kalau bukan dengan saya (Awek)
Ada je perempuan macam ni..Dia mungkin 'jealous' pakwe dia keluar kalau bukan dengan dia..mana la tahu pakwe dia pasang 2 ke..haha..Ingat kawin je boleh pasang 2, 'Couple' pon bolehla..Yang lagi best, awek no-2 tu tau mamat tu dah ada awek..Tapi yang no-2 tu tak kisah, dia rela dimadukan..haha

3. Awek akan tanya, "Tadi you pegi mana?"
 Haha..Kalau lelaki tu tak melencong dengan awek lain, komfem dia akan menjawab dengan tenang..tapi kalau si pakwe tu ada pegi tempat2 larangan yang diwartakan oleh awek dia, memang matila nak menjawab..Kalau agak2 susah nak jawab, call je lawyer suruh tolong belakan diri tu.

4. (Awek) Saya nak you pakai baju ni..Tak nak baju cenggitu..sangat 'lame' plus tak 'smart.
Kebanyakan awek akan tegur cara 'dressing' pakwe masing2..kalau dia rasa tak best, dia akan suruh pakwe dia tukar penampilan yang 'Cool' di mata dia..Haha..Bagus jugak kalau 'Queen Control' yang macam ni..pakwe yang selekeh tu akan nampak hensem la sikit kan..takdela malu nak jalan sebelah dia..and the best part ialah senangla si pakwe tu nak cari baru sebab dia dah hensem sekarang, jadi ramaila yang beratur menunggu..hoho


5. Awek akan mintak e-mail plus password supaya dia dapat geledah Facebook dan laman2 sosial lain yang disertai Pakwenya
Haha..Ini perkara terkini..kalau dulu, just check inbox kt Hp..sekarang ni para awek sudah celik IT..Mereka tahu laman2 sosial ni boleh mengganggu gugat hubungan CINTA..justeru, ia harus diselongkar demi masa depan cinta mereka..hoho


Walaupun 'Queen Control' ni nampak macam tak syok tapi ada jugak kebaikannya buat macam tu sebab laki ni kadang2 liar jugak mata dia..haha..Tapi janganla seksa para lelaki sangat sebab kalau dah terok sangat, dia pon angkat kaki cabut lari..


Gua ada awek...Lu ada??
(Ayat dalam Awekku Sorang Pontianak kot..haha)




 

3 ulasan :

honeybeesyue berkata...

haha. i'm one of the list kut. ;p tp tu dulu la. zaman baru nak up. life mase tu 100% kat BF je. hehe. tp skunk no more. lu wat hal lu, wa wat hal wa. ;p haha.. baru bahgie......

Mohd Hakimi Zulkifly berkata...

kdg2 'Queen Control' ni bagus jgk tau..haha

qiela berkata...

saya salah seorang dari dalam list tu kowt.hahh