8 Mac 2010

Cara-Cara Study Yang Sukses ala Gitu2


Ok dek..aselehei semua..bersama dengan abang Kim untuk kita mengorek rahsia bagaimana cara belajar seorang pelajar sukses (skema gitu). Di sini ingin abang Kim berkongsi tips2 rahsia untuk menempa kejayaan tu dek..Ni memang sesuai untuk adik2 semua yang bakal menduduki peperiksaan UPSR yang akan menjelang tidak lama lagi..
Antara tipsnya:-
1.Time study, letak botol mineral besar sebelah dek..kalau dahaga minum..takyah gi dapur dan bila minum air,oksigen masuk dek jadi mudah masuk ilmu gitu..
2.Bawa bersama kacang..ha..boleh study sambil makan..
3.Kalau study dalam bilik..suruh orang kunci kat luar..jadi bila tak bleh kluar,kena study jela gitu
4.Lepas baca,tido je..nanti ilmu tu akan masuk otak tau..
5.Pakai earphone,kalau orang panggil pun tk dengar jadi menambahkan kusyuk membaca tu..
6.Kalau tak tahan dek,tido jela..jangan paksa diri..kalau sakit nanti takleh gi lecture kan..nanti adik kena bar dari amik UPSR..kan susah kan..nanti kesian kat mak ayah adik..ok..
Tu jela..tips dari abang Kim...Selamat mencuba dan selamat beramal..arios amigos..

7 ulasan :

Miaainis berkata...

salam bro kim... xkn tips belajaq tuk UPSR jerk, huhuhu yg mcm sy ni xder kew.... tips "belajar sambil bekerja". . if u don't mind write it 4 me plssss. . tq

Mohd Hakimi Zulkifly berkata...

oh,kiranya ada kelapangan insya-Allah tidaklah keberatan utk saya menulis tips belajar sambil bekerja pulak..terima kasih atas cadangan..

Miaainis berkata...

hahhaa ermm u suke tulis poem about love? how 2 find a true love? ? ?

Tanpa Nama berkata...

true love?
u percaya ke semua tu?
minta komen cikit...

Mohd Hakimi Zulkifly berkata...

okla..mcm ni..memang benar saya suka menulis tentang perihal cinta sama ada cerpen, sajak and many more la kan..then about true love pulak, memang wujud perkara atau benda itu cuma bukan mudah nak jumpa dek..susah sangat..kadang2 clash berkali-kali baru jumpa..kalau yang nasib baik,maybe terus jumpa..apa2 pun berdoa pada Allah bagi dipertemukan kita dengan jodoh yang baik..amin..

belle yang comel berkata...

kimi tips utk drive kereta xmati enjin takde ke hahahaha

Mohd Hakimi Zulkifly berkata...

oh Bell..haha..tips enjin tak mati takde lagila..coming soon..